BULLO TIDENDE

Tanker, meninger og sånn

Olav Skuggedal møtte ikke opp i retten da saken skulle avgjøres!

 

IMG_9270

Denne lille domstolen var tidligere et vigsel rom…

Det var utrolig hvor populær undertegnede plutselig skulle være, hva kan det komme av at Tønsbergs Blad og Vegar Vatne valgte å skrive om denne saken. El-følsomme Odd-Erik må punge ut eller Tønsbergs Blad om at Odd-Erik må punge ut…

Tønsbergs Blad2IMG_1190Undertegnede prøvde å få Tønsberg Blad til å ta opp denne saken som måtte gå til tingretten da Olav Skuggedal ikke ønsket å treffe meg til befaring på oppdragsstedet for å finne en løsning sammen. I over 1 1/2 år prøvde jeg å få til et møte med Skuggedal uten at han hadde en mulighet. Olav Skuggedal er eier av firmaet Haakon Skuggedal.

B. MoldværJeg ønsket at Tønsbergs Blad skulle skrive om denne da den hadde havnet hos varaordfører i Tønsberg kommune, Bent Moldvær i forliksrådet.  Dette burde være en sak for Tønsbergs Blad fordi varordføreren var inhabil som kommunens representant, noe han ikke forsto… Kommunen gir jo Skuggedal oppdrag i bøtter og spann i Tønsberg by og kommune. Ingen tvil at varaordføreren måtte være inhabil. Et annet spørsmål er det gunstig overhode at Bent Moldvær er leder av forliksrådet i forhold til tidligere etiske saker eller hans tilknyting til kommunen ellers?

Kanskje burde Tønsberg Blad journalister fortsette å se litt på mulige uheldige lojalitetsbånd i egen by og ikke bare på Tjøme?

Tjøme-saken ble årets nyhetssak eller PDF-fil Her får Tønsbergs Blad pris

Det virket nesten som Skuggedal forsto at saken skulle ende hos varaordføreren og ønsket derfor ikke å diskutere, prate eller forhandle sakene før den gikk til behandling hos varaordfører Moldvær i Tønsberg forliksråd…

Se mer fra tidligere:  Ugreit at varaordfører Moldvær leder forliksrådet i Tønsberg?

Når jeg klaget saken til Fylkesmannen på generelt grunnlag svarte de meg ikke, dette på tross av gjentatte forsøk. Det heter seg:

Fylkesmannen ivaretar oppgaven som tilsynsmyndighet for kommunenes
forliksråd, jf. domstolloven § 58 annet ledd. Tilsynet innebærer et
ansvar for å følge opp mangelfull virksomhet eller kritikkverdige
forhold på et generelt grunnlag, og sørge for at virksomheten er i

samsvar med gjeldende regelverk. Det forutsettes således at
Fylkesmannen følger opp en sak dersom vi får henvendelser fra
forliksrådene selv, kommuneadministrasjonen eller en privatperson.

Per Arne Olsen Wikimedia2Hvem er egentlig øverste hos Fylkesmannen, jo det er Per Arne Olsen, så kanskje ikke rart at han ikke ønsket å ta tak i saken…

Olav Skuggedal utfører en masse gravearbeider for Tønsberg Kommune og hadde en inntekt i 2017 på over 70 millioner kroner.

 

Olav Skuggedal og sitt firma

Det ble altså skuggeboksing i Tønsberg Tingrett den 31. august 2018 når Olav Skuggedal ikke møtte til rettsaken. Noe jeg trodde ikke var mulig eller lovlig…

Dommer Ketil Folkvard Aune Sondresen hadde allerede midt i sommerferien(16-7-2018) sendt undertegned et brev om at jeg hadde en frist på 14 dager ellers ville saken kun bli behandlet av ham på «lukket avdeling» eller nærmere sagt hans kontor. For meg hadde jeg allerde da en anelse hvordan denne dommeren kunne fungere…

IMG_9261.JPG

På tross av trusler om at det ikke skulle bli noe offentlig sak, ble det riktignok en offentlig sak riktignok uten Olav Skuggedal tilstede.

Det var nemlig slik at dommer Ketil Folkvard Aune Sondresen gav Olav Skuggedal  fritak for personlig møteplikt. Men hadde ikke underettet undertegnede, han sa at et brev ville komme til meg i posten en av dagene…

«Hvorfor sendt du meg ikke det på e-mail?» spurte jeg dommeren. Da svarte han at han ikke hadde min e-post adresse. Det var jo helt feil for Olav Skuggedal sine prosess skriv mot meg dreide seg nesten kun om vår e-post korrespondanse med min tilknyttet e-post adresse hele tiden. Dette ble lest opp av Skuggedals sin advokat «all the time». Dommeren ble svart skyldig!

Så altså da saken begynte i Tønsberg Tingrett hadde den saksøkte fått lov til å slippe unna å møte i retten, på tross av at han var saksøkt personlig. I snart 1 1/2 år har undertegnede prøvd å få til en samtale med entreprenøren, Olav Skuggedal uten å lykkes. Han som var ansvarlig for at den siste ledningen ikke ble gravd ned, og for at det ble asfaltert igjen uten at den siste ledningen var gravd ned. På toppen av det hele sendt han full regning for asfaltering, kommunikasjon med kommunen som ikke fungerte og annet som ikke var nødvendig til oss naboene.

Altså i over 1 og 1/2 år har Olav Skuggedal nektet å diskutere hva som har skjedd, og nå stilte han ikke opp i tingretten…

Et enkelt spørsmål er hvor langt eller høyt går egentlig Olav Skuggedal sine lojale kontakter?

Retten eller la oss bare si Ketil Folkvard Aune Sondresen dømte undertegnede til å betale nærmere 80 000 kroner . Dette er inklusiv saksomkostninger på tross av at Olav Skuggedal har vist null interesse for å treffes eller diskutere oppdraget som er ufullstendig utført.

Hvordan er dette mulig? Er rettssystemet kun et forsvar for de bedrestilte, deres venner og deres nettverk?

Er det ikke mening at store selskaper som Haakon Skuggedal skal håntere slike saker som dette på en åpen og ærlig måte?

Når tilliten til politikere som Bent Moldvær er så tynnslitt, det samme gjelder Fylkesmannen, rettsvesenet og til dels media hvor er vi da på vei hen?

Kåre og VG

 

 

Kåre og kaos

Men er det ikke bare nok å se rundt seg i Norge for tiden ? Så hvorfor skal vi se over landegrensene når det skjer så mye i Norge eller bare i lille Tønsberg?

Odd-Erik BullotidendeKanskje har det alltid vært sånn?

Men sånn burde det jo ikke være!

 

 

Odd-Erik Helgesen

Redaktør Bullo Tidende

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den oktober 30, 2018 av .
%d bloggere like this: