BULLO TIDENDE

Tanker, meninger og sånn

Hva skjer med samfunnet? Hva skjer med velferdssamfunnet vårt?

b28Etter en svært tøff høst og vinter 2019/2020 med mange kamper på omtrent alle områder for miljøet, politisk og privat, dro jeg og min særboer på en velfortjent ferie til Gran Canaria. Det skulle bli deilig og avslappende.

De siste årene har jeg kun fått med meg nyheter gjennom papiravisene og noe digitalt for å følge med på hendelser som skjer i samfunnet vårt.

NRK og andre tv-kanaler har det blitt slutt på av ulike årsaker. Den siste kanalen som jeg virkelig ønsket å ha var Eurosport på grunn av enkelt viktige sportssendinger i løpet av året. Men også den kanalen forsvant når alt skulle digitaliseres inn gjennom Canal digital/Telenor sine egne tv-bokser. Det virket som Telenor ønsket å vite hvilke kanaler og annet som jeg fulgte med på til en hver tid, alt skulle gå igjennom deres internett- og tvbokser. Alle meta-data er svært nyttige for videresalg, enten det er til myndigheter eller næringsliv.

Dermed var jeg uten TV-kanaler og fant ut at det var like greit, du verden hvor mye ekstra tid man får ved å slutte å se på TV.  Selv om jeg tidligere kun så på nyhetene, noen sportssendinger, dette satireprogrammet “Nytt på nytt” og familieprogrammet “Skavland” på fredager var det nå mye ekstra tid og frihet som kunne brukes til andre engasjement.

Men uansett er poenget at jeg ikke hadde sett noe særlig på NRK eller andre tv-kanaler de siste årene utenom det som blir kastet på meg på facebook.

Så nå når vi var på Maspalomas på Grand Canaria, ble alle Kanariøyene utsatt for en kraftig sandstorm i 3 dager, og det var TV i hotell-leiligheten med alle kanaler også NRK. Dermed ble det til at vi fulgte noe med på nyhetene til NRK og annet som kanalen sendte disse dagene.

Men fikk jo på en måte et sjokk, på hvordan disse nyhetene og programmene hadde forandret seg på disse få årene som jeg hadde vært uten tv, men også på hvilke nyheter som dukket opp i det norske tv-vinduet.

Nyhetene ramlet inn av tv-mottageren var:Fiskeriminister og NRK

– Den tydelig korrumperte fiskeriministeren Geir Inge Sivertsen gjør alt han kan for å beholde ministerposten, også med svært god støtte fra statsminister Erna Solberg. Denne dagen er det utmeldelse av frimurerlosjen som det gjelder, tidligere har det vært urettmessig betalinger av lønninger.

-Flere yngre døde av rusmidlet fentanyl.

-Tobakkhandleren Johan Henrik Andresen og hans eiendomsselskap Ferd kjøper opp NRK sitt bygg på Majorstua. Dette før NRK vet hvor de skal fortsette, eller kanskje om de skal fortsette…

Johan H Andresen kjøper NRK

-Et av de svært viktige symbolene på velferdsnasjonen Norge, nemlig Y-blokka med bildet «fiskerne» av Pablo Picasso skal nå rives. Moderniseringsministeren Nicolai Astrup setter i gang umiddelbart uten å vente avgjørelse i noe eventuell rettssak.

Astrup og Y-blokka

 

-Fotballforbundet åpner opp for alkoholservering på fotballkamper.

Det første som falt meg inn var at samfunnet var uten håp og det nyttet ikke å endre noe, samfunnet var rett og slett dømt til å gå til helvete. NRK virket som om de prøvde å overgå de verste nyhetene på Facebook og Youtube, mulig jeg tar feil, men det syntes ikke nå å være mange grunner til å se på NRK-nyhetene lenger.

Vet ikke hvor mye regjeringen i Norge styrer NRK og deres sendinger, men det virket nærmest som om det var et ønske fra den norske regjeringen om at rikskanalen skulle være så lik alle andre tv-kanaler og dermed nærmest bli overflødige og legges ned, eller deles opp i mindre biter og selges til hvem som helst.

Det hele virket akkurat som prosessene rundt kommune- og fylkes-sammenslåingene hvor fylker og kommuner skulle forsvinne selv om de fungerte optimalt allerede. All fornuft og mye forskning forteller jo at demokratier og folkestyre fungerer best med nærhet til folket. Cirkel K

Også fra tidligere, det at Statoil bytter navn til Equinor og solgte sine bensinstasjoner til en matvarekjede fra USA virker jo hinsides. Dette på tross av at Statoil sine bensinstasjoner og selskapet gjør det svært godt i det nasjonale og skandinaviske markedet. Dette er jo fortvilende for oss som ser at de norske realverdiene olje, vannfall, vann, vind, landbruk og natur er eiendommer som tilhører den norske stat og dets folk. Cirkle K

Samtidig ser vi at Fremskrittspartiet sin gjennomførte politireform som skulle gi økt politi i byer og distrikter nærmest er en nedleggelse av politiet lokalt, men også sentralt. PolitiSaker uansett alvorlighetsgrad blir nå henlagt med grunnlag i kostnad- og nytteprinsippet. Er dette virkelig mulig i den norske velferdsstaten og med tanke på sikkerheten til vanlige borgere?

NSBFor mange var det som lyn fra klar himmel når Norske Statsbaner (NSB) bytter navn, det erkenorske selskapet som alle har et forhold til, skiftet altså navnet til VY over natten og samtidig ble det slutt på eneretten til NSB på de norske jernbanelinjene.  Konsesjon på Sørlandsbanen ble i den sammenhengen raskt gitt til et middelmådig togselskap som heter Go-Ahead fra England, og alt det medførte av dyrere billetter og dårlige avganger for alle. NSB

Regjeringens «arbeid» for et bedre rettssystem i distriktene har nå medført at flere rettskretser har blitt slått sammen og blitt lagt til nærmeste by. Samtidig synes regjeringen og dets byråkrater at høyesterettsdommere bør komme fra Oslo og Østlandet. Hvordan dette og annet påvirker rettssikkerheten for innbyggerne ser ikke ut til å være ivaretatt på noen måte.

 

Regjeringen har også ordnet det slik at store eller mindre selskaper kan bygge egne parker med vindturbiner midt i urørte naturområder i klimautfordringene sitt navn. De har til og med fått med seg Miljøpartiet de Grønne som støtteparti i denne tragedien, selv om det er stor uenighet i partiet om dette inngrepet. Det virker som om mange partier og folk lar seg lure når store selskaper og spesielt utenlandske selskaper forteller om sine svært så gode grønne hensikter. Det må understrekes en gang for alle at alle selskaper i et kapitalistisk samfunn har et overordnet mål og det er å tjene penger til aksjonærene sine.

 

Selv om jeg var på ferie kunne jeg ikke annet enn å bli lei meg når jeg fikk se all den elendigheten og grådigheten som skinte imot meg fra tv-ruten.

Det at den norske børsen skal på utenlandske hender er også dårlig nyheter for Norge som stat. Til og med stortingsrepresentanten fra Høyre Ove Trellevik hadde forstått det:

– I mange land hvor børsene er gjort om til representasjonskontor, ser vi at finansnæringen smuldrer bort. 

Kritisk til Børssalg NTB

Oslo Børs

Det var heller ingen tvil om at det lå en agenda bak det hele, noen kaller det globalisme eller New World Order. Det synes klart at staten Norge er i ferd med å forsvinne slik vi kjenner det. Dette i et «EU- og FN-samarbeid”, total overkjøring vil andre mene.

Alt norskt og vår egen velferdsstat er bygd opp med norske skattepenger fra egne innbyggere og selskaper på norsk territorium. Det som vi tidligere forsto var fellesskapets eiendom er nå i ferd med å smuldre bort mellom hendene våre. Alt dette tydeligvis for at markedet og en utvalgt elite skal styre det hele.

Det er ikke markedet som skal styre i et demokrati, det er det folket som skal gjøre.

MonopolAlle som har spilt spillet Monopol forstår jo hvordan markedet fungerer, det er hardt og brutalt, og den som vinner spillet er den som er mest kynisk, og så er spillet over. Slik er det ikke i virkeligheten, råheten og grådigheten blir bare verre og verre, helt til folket får nok og gjør et opprør. Men i dagens overvåkings-samfunn blir muligheten for opprør eller revolusjon mindre og mindre. Derfor passer digitaliseringen som hånd i hanske for finanseliten fra USA, Tyskland, England, Russland, Kina og kanskje også fra Norge.

Det norske folk har kjent på undertrykkelse tidligere, det som vi i norsk historie kaller 400-årsnatten. Unionen med Danmark fra 1380 til 1814 var uten tvil et stort nederlag i norsk historie.  Vi ønsket friheten vår tilbake i 1814, men klarte ikke å slippe fri og Sverige tok kontrollen over landet vårt i nok et hundreår før vi slapp Sverige sin klamme hånd 1905 og Norge ble en selvstendig nasjon.

Nils Christie 2

Verdt å lese:

Nils Christie, hvordan videreutvikle Norge uten å miste det?

Så hvordan kan vi stole på en Solberg-regjering og den blå eliten hennes i disse krisetider, når det er svært få grunner til å gjøre det ellers… ?Høyre Erna pg Gullrekka

Topp-eliten har aldri vært tilhengere av demokratiet, de ønsker for en hver pris at de selv i samarbeid med markedet skal styre landene og verden. Deres venner, bekjente, mektige og rike folk har ikke noe med folkestyre å gjøre. Partiet Frp i Norge og deres velgere har vært Høyre-sidens nyttige idioter i mange år nå. Frp består av mange folk som frykter innvandring og flyktninger, og siden Frp er et parti hvor fremmefrykt er i fokus, spesielt før valg, er det lett å velge det partiet fremfor et parti med velferdsstaten og nasjonen for øye. På denne måten styrer den økonomiske eliten verden ved å skape krig i midtøsten og andre steder for å destabilisere områder, slik at de kan selge mer våpen, og kjøpe olje rimeligere. Denne eliten med privat våpenindustri og finanser, Norge inkludert, selger gjerne våpen til begge sider. Alle disse krigene skaper millioner av flyktninger over hele verden. Disse flyktningene som presser på over alt i Norge og i resten av verden, gjør det enkelt for høyresiden å styre verden dit de ønsker.

Et demokrati fungerer alltid best i nærhet til folket, det vil si at sammenslåinger av kommuner og fylker gir mindre folkestyre. Innmeldelse i EU som er styrt av markedskrefter gir enda mindre demokrati…

Solberg-regjeringen er uten tvil i ferd med å fjerne det som gjør Norge til Norge. Og hvor langt er regjeringen villig til å gå for å fremme sine egne interesser når det gjelder Korona-viruset…

Det er nå all grunn til å tenke selv!!!

 

Odd-Erik 10

 

 

Odd-Erik Helgesen

Redaktør Bullo Tidende

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den mars 30, 2020 av .
%d bloggere like this: