BULLO TIDENDE

Tanker, meninger og sånn Nå! 5 år (2015-2020)

Fortsatt mulighet for Korona-sertifikat i Norge?!

Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om Midlertidige endringer i smittevernloven (forlengelse
av reglene om koronasertifikat):

Komiteens medlemmer fra Fremskritts­partiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt mener det er galt å ha hjemmel til bruk av koronaserti­fikat som et føre-var-tiltak dersom det skulle dukket opp en ny variant av viruset. Disse medlemmer mener det derfor ikke bør åpnes for videre bruk av koro­nasertifikatet innenlands på nåværende tidspunkt.

Helse- og omsorgskommiteen

Disse medlemmer viser samtidig til at flere land fortsatt benytter seg av koronasertifikat til blant annet innreise. Disse medlemmer mener det er vik­tig at nordmenn får reise til andre land, og at det derfor må legges til rette for et koronasertifikat til bruk i EU-/EØS-land. Disse medlemmer mener derimot at mulighet til bruk av koronasertifikat innenlands ikke skal forlenges.

Komiteens medlemmer fra Fremskritts­partiet, Sosialistisk Venstreparti, Rødt og Pasientfokus vil som en følge av dette ikke støtte for­slaget til smittevernloven §­4A-2 annet ledd, men gir sin tilslutning til øvrige deler av forslaget, for å sørge for at koronasertifikat vil være tilgjengelig for bruk i utlandet, jf. at disse medlemmer mener at koronasertifikat ikke bør brukes innenlands, for å få innpass til arrange­menter, restauranter, kinoer o.l.

Komiteens medlem fra Kristelig Folke­parti mener at den nåværende smittesituasjonen i Nor­ge gjør at det ikke er behov for å forlenge de midlertidige endringene i smittevernloven til 30.­juni 2023.

Les hele dokumentet her:

Stortinget Smittevernloven inns-202122-415l

Følg med på avgjørelsen på Stortinget.

Protest 2. juni 2022

Bullo Tidende 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den juni 1, 2022 av .
%d bloggere liker dette: